pozdro dla czarnej O1 WF 9068x która stoi w Darłówku
[O2 FL] Climatic - automatyczne załączenie kimatyzacji
Zwiń
X
-
[O2 FL] Climatic - automatyczne załączenie kimatyzacji
Szukajka nie działa (Debug Mode) stąd pozwoliłem zapytać Szanownych Forumowiczów, czy półautomatyczna klimatyzacja Climatic działa Wam podobnie jak u mnie, tj.:
Czy przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby (i wyłaczonej klimatyzacji), po przekręceniu pokrętła kierunku nawiewu na szybę (np. z pozycji szyba+nogi) klimatyzacja sama się włącza?
Wybaczcie jeśli coś na ten temat napisane jest w instrukcji, ale pobieżnie ją przeglądając, niczego na ten temat nie znalazłem.
-
-
tak jest ale tylko w zakresie 1-2 pól z siłą nawiewuSkoda Octavia II Scout 2.0 TDI 2008 140KM 320 NM----> 177KM 430NM---->220KM 426NM
Mercedes GLK 320 CDI 2008
Mitsubishi Pajero 2.5 GLS 1996 pakiet offroad
Suzuki Jimny 1.3 2012 pakiet offroad
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80592
Komentarz
-
-
Podłącze się pod temat.
Zauważyłem że czasami jak ruszam to widzę że załączona jest klima /też Climatic/ a nie przypomina sobie abym ją włączał przed poprzednim wyłączeniem silnika. A co najważniejsze, to to że nie łączy się to z włączonym ogrzewaniem tylnej szyby i zmianą pozycji kierunku nawiewu - jak w temacie wyżej.
Może przez omyłkę włączam przycisk AC - ale to raczej wykluczyłem bo aż tak delikatnie to on nie chodzi żeby go lekkim muśnięciem włączyć. Niem wiem już sam.
Czy ktoś zaobserwował coś takiego? /Instrukcję czytałem i żadnej wzmianki nie znalazłem o samoczynnym załączaniu Climatica/
PS. No i szukajka w tym temacie też mi nie pomogła"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
A. Einstein
Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818
Komentarz
-
-
clima włącza się automatyczne, warto sprawdzić opcje wyposażeniowe auta, pozatym pobawić się można pokrętłem temperatury i siły nawiewu wtedy też włączy się kontrolka climatyzacjiSkoda Octavia II Scout 2.0 TDI 2008 140KM 320 NM----> 177KM 430NM---->220KM 426NM
Mercedes GLK 320 CDI 2008
Mitsubishi Pajero 2.5 GLS 1996 pakiet offroad
Suzuki Jimny 1.3 2012 pakiet offroad
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80592
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez patrykLu mnie wlacza sie zawsze jak skieruje nawiew na szybe, niezaleznie czy wlaczone jest ogrzewanie tylnej szyby, ani jaka predkosc wiatraka jest ustawiona, wylacza sie rowniez automatycznie kiedy zmienie kierunek nawiewusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Climatic - jak radzicie sobie z ustawieniem nawiewu na nogi ??
Mam sodę od niedawna i ten zimny nawiew na nogi, gdzie u góry już się gotuję to koszmar
Już się zastanawiam, jak to będzie zimą, bo jak tak samo - to chyba zmienię samochód.
Jazda ma być w miarę komfortowa a nie zajeżdżać horrorem.
Na razie się łudzę, że mam złe ustawienia klimy.
Komentarz
-
-
Chodzi mi o to, że klimę jak ustawię na np dwadzieścia kilka stopni [ może być max ciepła ] - to czuję przejmujący zimny nawiew na nogi i gorący nawiew na ręce.
Góra ciała się gotuje, a dolna zamarza :|
Teraz można to wytrzymać, choć nogi marzną, ale jak podobnie ma być zimą - to koszmar !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SetTo się pytam, czy to wina złego ustawienia klimy przez moją osobę czy problem tkwi w czymś innym.
Już gdzieś czytałem, że ktoś miał podobny problem - ale nie na tym forum i nie było odpowiedzi na zadane pytanie.
ale to zdaje się świeże auto :?:
też czytałem o podobnym problemie, ale nie mogę sobie tego przypomnieć\znaleźć, poczekamy...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SetPobawię się z ustawieniami klimy
Zamieszczone przez SetJak się wyjaśni - to umieszczę info.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz